Nog geen account?
Kleine broertje van keizerspinguïn
168 personen hebben dit op hun Bucket List staan.
27 personen zijn hier geweest
De koningspinguïn is opvallend van kleur, erg grappig in zijn gedrag en zeer nieuwsgierig. En ze zijn niet bang voor mensen, zeker niet als je stil zit. Voor veel reizigers is een ontmoeting met dit dier een van de meest bijzondere.
De koningspinguïn behoort volgens velen tot de mooiste pinguïns. De veren van deze vogels zijn opvallend van kleur: de schouders zijn zilvergrijs, maar het uiteinde van de rugveren is donkerblauw. Geschat wordt dat er zo’n twee miljoen koningspinguïns op de eilanden rond Antarctica rondlopen.
Koningspinguïns worden vaak verward met de keizerspinguïn die op Antarctica voorkomt. Maar de koningspinguïn leeft in andere delen van de wereld. Je komt dit dier onder meer tegen op de diverse plekken op de Falklandeilanden, heel veel op South-Georgia maar ook bij diverse kolonies op Vuurland dat zowel bij Argentinië als Chili hoort.
Daarnaast zijn er fysieke verschillen tussen beide soorten. De ondersnavel van de koningspinguïn is nog meer roze/geel, terwijl de borst feller geel en oranje is. Deze soort is wel kleiner (zo’n 85 centimeter) en de helft lichter (15 kilogram). Al is dit alles lastig te zien, omdat de dieren nooit bij elkaar te zien zijn. ze leven immers in andere regio’s.
De jongen hebben een erg pluizige vacht, waardoor het net grote pluizebollen lijken. Ze wachten in grote groepen op hun ouders tot die met voedsel terug uit zee komen. waarna de jonge dieren worden gevoerd. Wat je allemaal kunt zien als je een kolonie bezoekt. Een ontmoeting met deze grappige dieren zul je niet snel vergeten.
De Engelse naam is king penguin, terwijl de Latijnse naam aptenodytes patagonicus is. Mocht je een excursie met een (Engelse) gids boeken, dan zul je deze namen vanzelf horen.
168 personen hebben dit op hun Bucket List staan.
27 personen zijn hier geweest