Droomvakantie in Nederland: tips en inspiratie

Op vakantie in eigen land. Het is iets waar de meningen sterk over verdeeld zijn. Want voelt een vakantie in eigen land eigenlijk wel echt als vakantie? Natuurlijk wel! Want hoewel Nederland klein is, heeft het ongelooflijk veel te bieden. Ook jij hebt dus nog lang niet alle pareltjes gezien. Wil je dus niet te ver reizen en blijf je liever gewoon in eigen land? Dan zijn er genoeg mogelijkheden om jouw absolute droomvakantie samen te stellen. Kies je voor de moderne architectuur in de grotere steden? Of ga je liever richting de moderne stranden? Of misschien wel een plekje aan de rand van de bossen? Jij bepaalt! Hier vind je de nodige tips en inspiratie om de vakantie van jouw dromen te boeken.

Dagjes uit in de omgeving

Onderzoek ook wat er in de omgeving te doen is. Je zal immers waarschijnlijk niet constant in de buurt van de accommodatie blijven. Het is ook leuk als de mogelijkheid er is om een uitstapje in de buurt te maken. Bijvoorbeeld winkelen in een groot centrum nabij je vakantieplaats of het bezoeken van een attractiepark, dierentuin of museum. Zo weet je zeker dat er straks op vakantie genoeg te doen en te plannen valt voor het hele gezin. 

Fietsroutes in de buurt

Nederland is een echt vakantieland. Ons land kan je dan ook het beste ontdekken per fiets. Er zijn echter provincies die zich weten te overtreffen met prachtige fietsroutes in de omgeving. Als jullie graag fietsen is dit dan ook zeker iets om rekening mee te houden. Bekijk wat de omgeving te bieden heeft en ook of er wellicht in de buurt fietsen te huren zijn. Dat scheelt weer een hoop extra bagage en zo kun je zelf bepalen of en wanneer jullie op vakantie een mooie fietstocht gaan maken. 

Voor alle leeftijden

Reizen jullie met kinderen van verschillende leeftijden? Dan is het extra belangrijk dat er voor iedereen wel iets te doen is op vakantie. Stel je gaat naar een familiecamping waar vooral jonge kinderen zijn, dan is dit voor de tieners in jullie gezin al een stuk minder leuk. Onderzoek daarom van tevoren op welke doelgroep het vakantiepark of de camping zich richt.

De juiste accommodatie

Het vakantiegevoel begint al bij de accommodatie die je kiest. Waar je voor kiest is heel persoonlijk. De een vindt het pas echt vakantie als ze de luxe van een hotel of groot vakantiepark ervaren, de ander vindt het juist heerlijk om op een camping te verblijven. Het is goed om voor jezelf alvast een aantal wensen op een rijtje te zetten. Besef ook dat er veel gradaties zitten in luxe. Zo kan een camping ook zo luxe zijn als je zelf wilt. Kies je voor een camping met zwembad, entertainment en luxe voorzieningen? Of ga je back to the basics met een eigen tentje in een prachtige omgeving? Het is geheel aan jou.

Het is goed om niet alleen je eigen wensen in deze beslissing een rol te laten spelen, maar ook om dit te bespreken met het gezin. Een vakantie is immers pas echt geslaagd als iedereen geniet.