1
Deze video moet je echt even zien. Zeker als je je realiseert dat overal de natuur onder druk staat. Zelfs op een plek als Costa Rica, dat bekend staat om zijn diversiteit en natuurbescherming ervan. De biologe Vanessa Bézy doet onderzoek bij Ostional National Wildlife Refuge, dat in het zuidwesten van het land ligt. Dit is een plek die bekend staat om haar zeeschildpadden.
Elk jaar komen hier duizenden warana’s op het land om hun eieren te leggen. Deze soort wordt ook wel dwergschildpad genoemd. De dieren wachten vaak in de zee totdat het nacht werd. Wanneer ze het strand op komen om hun eieren te leggen.
Vanessa wilde wel eens zien hoeveel dieren er in de zee voor de kust lagen te wachten. Ze stuurde haar drone omhoog en filmde toen iets heel bijzonders. Honderden, nee duizenden zeeschildpadden zwemmen voor het strand. Volgens wetenschappers is het de grootste groep zeeschildpadden ooit bij elkaar gezien.
De beelden zijn meer dan indrukwekkend. Zeker aan het einde als je ongekend veel dieren ziet. Ze zijn niet meer dan stipjes, maar wel ongekend veel stipjes. Volgens Vanessa is het echter slechts het tipje van de ijsberg. Aangezien zeeschildpadden slechts een paar seconden boven komen om lucht te halen. Iets wat je ook ziet op de beelden. Hun aantal kan dus wel tien keer zoveel zijn…
Ostional National Wildlife Refuge werd in het leven geroepen in 1983 om deze dieren te beschermen. Waarbij het stranden en de kusten worden beschermd, alsook de zee. Maar toch zijn er veel uitdagingen aldus Vanessa. Met de beelden wil ze meer mensen overtuigen van het belang van het gebied. Voor de dieren, en dus ook de mens.