Eet gebakken cavia in Peru

Ja, dit is een van de meest bijzondere gerechten op aarde

Cavia eten is een typisch gerecht in Peru. Het dier staat hier gewoon op het menu. Geroosterde cavia is zeker een van de meest bijzondere gerechten ter wereld. De bereidingswijze is vrij eenvoudig. Het dier wordt gebakken en komt meestal in zijn geheel op je bord. Dus met kop en al. Zeker in het midden van Peru is dit de gewoonte.

Cavia's ken je waarschijnlijk vooral als huisdier. In Peru is dat letterlijk zo. Ze lopen dan ook gewoon in huis rond. Maar dat heeft een reden. In Peru is cavia (of 'cuy') eten heel gewoon.

In zijn geheel of in stukjes?

Meestal wordt de cavia in zijn geheel, dus met kop en al, geserveerd. Als je dat iets teveel van het goede vindt, kun je vragen of ze hem alvast voor je snijden. Wat ze bijvoorbeeld in het noorden van het land standaard doen. Je krijgt hem meestal geserveerd met een frisse salade en gebakken maïs. 

Ik heb hem geproefd en echt bijzonder van smaak is het niet. Het smaakt naar kip en heeft veel botjes. En als het wordt opgediend is het wel even schrikken. Maar bijzonder is het wel. Eet smakelijk!

alle 40 artikelen over Peru

Bekijk alle artikelen